ROWENTA COMPACT STEAM EXTREME DG7521F0

COMPACT STEAM EXTREME DG7521F0
Kompaktan i precizan

Generator pare visokog pritiska

Kompaktnog dizajna i izrađen od izuzetno kvalitetnih materijala, Compact Steam Extreme je idealan za efikasno peglanje. Uz patentiranu Mickrosteam400 grejnu ploču pegle od nerđajučeg čelika, ovaj generator pare uklanja nabore i daje profesionalne rezultate peglanja.

 

Referenca : DG7521F0

* Eco način rada: u odnosu na potrošnju energije pri maksimalnom ispustu pare.

Compact Steam Extreme pruža profesionalne rezulate peglanja i praktičnu upotrebu.

Ovaj snažni parni generator pare visokog pristiska postiže izvanredne rezultate uz pomoć jedinstvene Microsteam400 tehnologije grejne ploče pegle, savršen dizajn, 400 mikro rupica za savršenu raspodelu pare, i izuzetno kvalitetan nerđajući čelik za dugotrajne performanse i lakoću klizanja po tkanini.

Pritisak 5,5 bara štedi vreme jer omogućava brže peglanje.

Naprednije karakteristike peglanja uz: snažan udar pare i do 280g/min za peglanje i najtvrdokornijih nabora, integrisani sistem zaključavanja za jednostavno prenošenje jednom rukom, i precizan vrh za dosezanje do teško dostupnih mesta.

Izuzetno kompaktan aparat za jednostavnu upotrebu i odlaganje.

Funkcije – poređenje

PERFORMANSE PARE & SNAGE
Snaga 2200  
Ispust pare 100  g/min
Udar pare 280  g/min
Pritisak pare 5.5  bar
Vertikalni ispust pare    
Podešavanje pare & temperature Manuelno  
Vreme zagrevanja 2  min
Bojler visokog pritiska    
PERFORMANSE GREJNE PLOČE
Tehnologija grejne ploče Microsteam 400 Inox  
Lakoća klizanja po tkanini ***  
Radni vek grejne ploče / otpornost na ogrebotine ***  
Kontinuirana difuzija pare Vrh, sa strane i sredina  
Precizan vrh    
UDOBNOST PRI UPOTREBI
Protiv kapanja NE  
Automatsko isključivanje    
Eco podešavanje    
Dužina priključnog kabla 1.7  m
Sistem za zaključavanje    
Kapacitet rezervoara za vodu (L) 1.2  L
Stabilno postolje    
Rezervoar za vodu Fiksirano  
Indikator za prazan rezervoar    
Kontinuirano dolivanje    
Prostor za kabl Za kabl za napajanje  
DUG VEK TRAJANJA
Sistem protiv kamenca Sistem za ispiranje  
Indikator za pojavu kamenca    
OSTALE KARAKTERISTIKE
Boje Tirkizno plava  

Uputstva i priručnik

Česta pitanja

Opredelite se za dasku za peglanje koja je podesiva po visini, kako biste je prilagodili svojoj visini. Treba da je dovoljno stabilna i čvrsta da biste postavili peglu na nju.
Daska treba da je perforirana da bi para mogla da prolazi kroz vlakna tkanine i tako je omekša i olakša peglanje. Navlaka daske za peglanje treba da omogućava prolaz pare.
Ova funkcija omogućava vam da peglate odeću u uspravnom položaju ili na vešalici.
Da biste je koristili, podesite temperaturu na maksimalni nivo.
• Odeću postavite na vešalicu i nežno vucite tkaninu jednom rukom.
• Pritiskajte dugme za paru uzastopnim impulsima i pomerajte peglu odozgo nadole.
Kako je para veoma vrela, omekšaće vlakna i ukloniti nabore.
Da, zato što se para generiše u delu koji je odvojen od grejne ploče pegle. Ovo omogućava generisanje pare i na najnižim temperaturama, npr. za svilu. Međutim, kada je temperatura pegle na najnižem podešavanju, morate podesiti i snagu pare na najnižu vrednost (u zavisnosti od modela), inače se mogu pojaviti kapi vode u pari.
Sledite ove savete da biste izbegli grebanje grejne ploče:
• Uvek oslonite peglu na postolje ili bazu (u zavisnosti od modela),
• Izbegavajte pomeranje pegle preko čvrstih predmeta (dugmad, rajsferšlusi itd.),
• Nikada ne čistite grejnu ploču pegle abrazivnim ili žičanim sunđerima.
Sjajni tragovi mogu da se pojave na nekim tkaninama, naročito na tkaninama tamne boje. Savetujemo vam da tamnu odeću peglate sa naličja i da koristite odgovarajuću temperaturu.
Ako peglate tkaninu od mešavine vlakana, postavite temperaturu za najosetljiviju tkaninu.
Važno: Pegli je potrebno više vremena da se ohladi nego da se zagreje. Preporučujemo da prvo počnete da peglate tkanine koje zahtevaju nižu temperaturu.
Voda iz slavine:
Aparat je osmišljen tako da radi s vodom iz slavine. Ako je voda veoma tvrda (tvrdoća veća od 30°f ili 17°dH ili 21°e), napravite mešavinu 50% vode iz slavine i 50% destilovane vode (dostupne u prodavnicama).
U nekim primorskim krajevima sadržaj soli u vodi može biti veoma visok. U ovom slučaju, koristite samo destilovanu vodu.

Omekšivač vode:
Postoji nekoliko tipova omekšivača i voda u većini njih se može koristiti u generatoru pare. Međutim, neki omekšivači, pogotovo oni koji sadrže hemikalije poput soli, mogu izazvati bele ili smeđe mrlje. Ovo je naročito često kod bokala s filterom.
Ako iskusite ovakav problem, predlažemo korišćenje netretirane vode iz slavine ili flaširane vode.

Zapamtite:
Nikad ne koristite kišnicu, čistu demineralizovanu vodu, destilovanu vodu iz prodavnica ili vodu s aditivima (poput štirka, parfema ili vode za kućne uređaje). Takvi aditivi mogu da naruše svojstva pare i pri visokim temperaturama stvaraju naslage u komori generatora pare koje će verovatno ostaviti mrlje na vešu i izazvati prerano starenje aparata.
Pre održavanja, postarajte se da je aparat isključen i da su se grejna ploča, komora i baza pegle ohladili (barem 2 sata nakon peglanja).
Nemojte koristiti proizvode za održavanje ili uklanjanje kamenca za čišćenje grejne ploče ili baze. Nikada ne držite peglu ili bazu pegle pod mlazom vode.
Čišćenje baze:
•Povremeno obrišite plastične delove vlažnom krpom
Održavanje komore (jednom mesečno):
• Imajte u vidu: Da biste produžili efikasnost parne komore i izbegli formiranje naslaga kamenca, morate da ispirate komoru na svakih 10 upotreba (približno jednom mesečno).
• Proverite da li se generator ohladio i da li je isključen duže od 2 sata.
• Polako skinite poklopac parne komore. Ako parna komora generatora ima štapić protiv kamenca, izvadite ga i operite pod mlazom vode pre vraćanja u komoru.
• Pomoću bokala napunite 3/4 komore vodom iz slavine.• Blago prodrmajte bazu par sekundi i onda u potpunosti ispraznite komoru nad sudoperom.
• Za postizanje najboljih rezultata, predlažemo da ponovite postupak.
Ako živite u oblasti gde je tvrda voda, češće uklanjajte kamenac. Prevashodno, prilikom čišćenja ne koristite sredstva za uklanjanje kamenca, jer bi mogla oštetiti komoru.


Grejna ploča Durillium:
Redovno čistite grejnu ploču vlažnom krpom koja ne sadrži metal. Da biste lakše očistili grejnu ploču i izbegli korordiranje, koristite vlažan sunđer dok je grejna ploča još topla.
Ako imate problema prilikom čišćenja, koristite štapić koji je posebno namenjen čišćenju Durillium grejnih ploča.

Grejna ploča od nerđajućeg čelika:
Očistite grejnu ploču kada se ohladi vlažnom krpom ili neabrazivnim sunđerom.

Grejna ploča sa funkcijom autočišćenja:
Preporučujemo korišćenje meke vlažne krpe na toploj grejnoj ploči, kako biste izbegli oštećenje grejne ploče.
Upozorenje: Korišćenje sredstava za čišćenje pegli oštetiće oblogu grejne ploče za autočišćenje.
Postupak uklanjanja kamenca nije neophodno sprovoditi na generatoru pare. Međutim, možete da isperete parnu komoru na svakih 10 upotreba (pogledajte uputstvo za upotrebu).
Nikada nemojte koristiti sredstvo sa uklanjanje kamenca ili sirće kada ispirate rezervoar, jer može doći do oštećenja.
- Modeli sa kolektorom kamenca : Isperite kolektor kamenca pod vodom. Kada sledeći put koristite generator, pritisnite dugme za ponovno pokretanje da biste isključili narandžasto svetlo „Anti-calc" (u zavisnosti od modela).
- Modeli bez kolektora kamenca: Isperite komoru. Kada sledeći put koristite generator, pritisnite dugme za ponovno pokretanje da biste isključili narandžasto svetlo „Anti-calc" (u zavisnosti od modela).
Ne. Kada počinjete da koristite ili tokom upotrebe generatora, možda ćete ćuti pulsirajući ili vibrirajući zvuk, kao i kliktanje. Ovo je sasvim normalno i znači da pumpa ubacuje vodu u parnu komoru ili da otvara ventil za paru.
Nakon ispiranja komore, da biste prekinuli treperenje treba da pritisnete i držite dugme za ponovno pokretanje oko 3 sekunde.
Dihtung ventila protiv kamenca možda nije dobro zategnut ili se čep unutar poklopca istrošio.
Da. Međutim, ako primetite oštećenje na kablu za paru, odnesite aparat u ovlašćeni servis.
Podesite temperaturu pegle u skladu sa tipom tkanine koji treba peglati i podesite snagu pare (ako je podešavanje temperature namenjeno upotrebi na sintetici, snaga pare mora biti podešena na minimalnu vrednost).
To je normalna pojava. Pegla proizvodi dosta pare. Ovo je para koja se kondenzovala na dasci. Verovatno su se kapi vode pojavile ispod daske za peglanje i pale na pod.
Ako rezervoar ne radi ili se uključuje crveno svetlo na kontrolnoj tabli iako još uvek ima vode u rezervoaru, predlažemo da proverite da li je rezervoar ipak prazan. Takođe, možete proveriti da li je demontažni rezervoar za vodu (u zavisnosti od modela) pravilno postavljen i pritisnite dugme za ponovno pokretanje na kontrolnoj tabli. Takođe, regulator pare mora biti podešen na minimalnu vrednost (u zavisnosti od modela). Dakle, podesite regulator na višu vrednost da biste dobili više pare.
Ako crveno svetlo za vodu treperi, nema vode u rezervoaru ili rezervoar nije celom površinom ili čvrsto postavljen.
Ovo se može desiti usled: 1) Korišćenja funkcije pare pre nego što se pegla zagrejala u dovoljnoj meri. U zavisnosti od modela generatora, kada peglate na nižoj temperaturi, smanjite snagu pare podešavanjem regulatora na kontrolnoj tabli. Sačekajte da se isključi indikator lampica temperature pre peglanja. 2) Možda se voda kondenzovala u cevima zato što prvi put koristite funkciju pare ili je niste koristili duže vreme. U tom slučaju, udaljite peglu od daske za peglanje i pritisnite dugme za kontrolu pare sve dok se ne proizvede para. 3) Prečesto korišćenje funkcije turbo pare može ohladiti grejnu ploču pegle. U ovom slučaju prestanite da koristite funkciju turbo pare i sačekajte da se kontrolna lampica uključi i isključi pre nego što ponovo odaberete ovu funkciju. 4) Možda je komora prepuna. Nemojte je ispuniti vodom do vrha.
Aktivirao se sigurnosni mehanizam generatora. Morate odneti generator u ovlašćeni servis.
• Koristite hemijska sredstva za uklanjanje kamenca ili aditive u vodi. Nikada ne bi trebalo da stavljate takva sredstva u rezervoar za vodu. Ako je to u pitanju, obratite se ovlašćenom servisu.
• Oprani veš nije dovoljno ispran ili peglati novi komad odeće koji niste prethodno oprali. Uverite se da je odeća dobro isprana kako se ne bi zadržali ostaci od deterdženta ili hemikalije od nove odeće koji bi mogli da se zalepe za peglu.
• Pegla je suviše zagrejana, pogledajte naše preporuke za podešavanja temperature u priručniku za proizvod.
• Koristite štirak. Naprskajte štirak samo na izvrnutu tkaninu koju ćete peglati.
neke tkanine sadrže štirak i sintetička vlakna koja mogu da se zalepe za peglu. Očistite površinu pegle.
Unutrašnji delovi mogu da proizvode metalne zvukove usled promene temperature. To je sasvim u redu.
Da, ovo je uobičajena pojava. To je zbog protoka hladne vode u kotao koji sadrži vrelu vodu.
Nakon što ste sledeli uputstva za aktiviranje aparata navedena u uputstvu za upotrebu, proverite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašćeni servis.
Nemojte da koristite aparat. Da biste izbegli opasnost, odnesite ga na popravku u ovlašćeni servisni centar.
Aparat je opremljen demontažnim kablom. Kabl mora da se priključi ispod aparata.
Uverite se da je pravilno priključen u utičnicu. Ako se problem nastavi, odnesite aparat na popravku u ovlašćeni servis.

Aparat je opremljen funkcijom "Auto off" (automatsko isključivanje) koja se uključila.
Nakon 8 minuta nekorišćenja, funkcija "Auto off" (automatsko isključivanje) se uključuje, taster ON/OFF (za uključivanje/isključivanje) počinje da trepće, a para više ne izlazi.
Da biste izašli iz funkcije "Auto off" (automatsko isključivanje), pritisnite taster ON/OFF (za uključivanje/isključivanje). Taster će treperiti još otprilike 2 minuta i onda će stati. Aparat je tada spreman za ponovnu upotrebu.
Aparat je opremljen funkcijom "Auto off" (automatsko isključivanje), koja automatski zaustavlja uređaj.
Nakon 30 minuta nekorišćenja, funkcija "Auto off" (automatsko isključivanje) se aktivira i automatski isključuje aparat. Sve lampice se isključuju i para više ne izlazi.
Da biste ponovo pokrenuli aparat, pritisnite taster ON/OFF (za uključivanje/isključivanje). Treperiće još otprilike 2 minuta i onda će stati. Aparat je tada spreman za ponovnu upotrebu.
Ne. Pritisak je na relativno niskom nivou. Aparat ima dva sigurnosna sistema.
- Ventil onemogućava preveliki pritisak i u slučaju kvara aparata, omogućava otpuštanje viška pare.- Toplotni osigurač sprečava pregrevanje.
Generator pare je najsnažnija vrsta pegle, koji akumulira veliku količinu pare u posebnoj parnoj komori i pumpa kontinuiranu paru kroz rupice na pegli direktno na tkaninu. To smanjuje vreme peglanja i daje odlične rezultate peglanja. Generator pare ima i veći rezervoar za vodu od obične pegle. Voda se pumpa u peglu i para se generiše u pegli, a ne u posebnoj komori. Para izlazi neprekidno, ali nije toliko snažna kao kod generatora pare.
  Sakupljanje kamenca je sprečeno, jer voda nije u neposrednom kontaktu sa grejnim elementom, koji se nalazi izvan rezervoara za vodu. Ipak, rezervoar za vodu treba ispirati nakon svakih 10 upotreba kako biste isprali eventualne naslage kamenca.
Ne. Ova dva kabla su posebno izolovana, zaštićeni su i podvrgavani rigoroznim proverama. Međutim, ako primetite da je kabl oštećen, odnesite aparat u ovlašćeni servis.
Funkcija ECO umanjuje potrošnju energije. Ovo znači da se troši manje energije i da se samim tim proizvodi manja količina pare.
Taj sistem sprečava da se grejna ploča začepi. Njegova aktivna obloga eliminišu vlakna i nečistoć́e koje se često zalepe na grejnu ploču i smanjuju njezinu funkciju klizanja.
Vaš aparat sadrži vredne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Ako mislite da jedan deo nedostaje, pozovite Centar za potrošačke usluge, a mi ćemo vam pomoći da pronađete odgovarajuće rešenje.
Idite u odeljak „Dodaci“ na veb lokaciji da biste jednostavno pronašli sve što vam je potrebno za proizvod.
Pronađite detaljnije informacije u odeljku Garancija na Internet stranici.